Primăvara este mult mai frumoasă împreună cu colegii! ss slid mai jkl g ghdf dsf

Elevi din R. Moldova, premiaţi pentru proiecte de mediu

big-tinerii-din-moldova-printre-castigatori-ai-competi-iei-scoli-europene-pentru-o-planeta-vieTineri din R. Moldova, alături de semenii lor din Croaţia, Slovenia şi Ucraina, sunt câştigători ai programului internaţional de educaţie, dedicat mediului înconjurător “Şcoli Europene pentru o Planetă Vie”. Premianţii programului din partea R. Moldova sunt elevii de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Şoldăneşti. Este un proiect realizat de către Organizaţia Mondiala de Conservare a Naturii (WWF) în parteneriat cu Fundaţia ERSTE.
33 de echipe din 10 ţări, respectiv Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Ungaria au răspuns apelului WWF de a lua atitudine pentru mediul înconjurător. Premianții din partea Moldovei sunt elevii de la  Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldăneşti.Timp de 7 luni, copii şi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani au realizat proiecte având drept teme „Dunărea – linia vie a Europei”, „Amprenta ecologică” și „Spirit cetățenesc activ”.

R. Moldova a fost reprezentată în acest program de către trei școli: Liceul Teoretic “Mihai Sadoveanu” din Călărași, Liceul Teoretic din Svetlîi și Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldăneşti.

La evenimentul final fiecare echipă din concurs a fost reprezentată de câte un profesor şi un elev, care au prezentat activităţile de protejare și conservare a naturii în cadrul unui „târg de proiecte”.

Câștigătorii premiului vor merge pentru o săptămână la o tabără de vară din România, se spune într-un comunicat de presă al Fundaţiei ERSTE.